Hugo de Vriesgebouw

Over het Hugo de Vriesgebouw

Het eerste gebouw naar Amsterdamse school ontworpen door J.M. van der Meij. Gebouwd als laboratorium om de wereldberoemde bioloog Hugo de Vries in Nederland te houden. Inmiddels al jaren in gebruik als centrum voor natuur- en milieueducatie. Het Hugo de Vriesgebouw is een verzamelkantoor en vergaderlocatie voor maatschappelijke initiatieven en organisaties die actief zijn op het gebied van natuur en duurzaamheid in Nederland.

Lees meer
Hugo de Vries gebouw bibliotheek 2 - Van Dijk Nijkamp stichting

De omgeving

Het Hugo de Vriesgebouw is gelegen in een van de mooiste buurten van Amsterdam. De Plantagebuurt kenmerkt zich door de centrale maar groene en rustige ligging. Het herbergt vele musea en historische gebouwen zoals het Tropenmuseum, Artis en de Hollandse Schouwburg. In de directe omgeving zijn veel verschillende voorzieningen voor dagelijkse behoefte en gebruik. Restaurant-café De Plantage zit om de hoek en voor een borrel zijn Smid & Voogd en Koosje onze favoriete cafés.

Lees meer
Hugo de Vries gebouw vanuit Hortus Botanicus - Van Dijk Nijkamp stichting

Historie Hugo de Vriesgebouw

Het gebouw uit 1912 kent een rijke historie en vele namen: Hortus gebouw, Hugo de Vries laboratorium, centrum of gebouw, De Groene Plantage en inmiddels weer Hugo de Vriesgebouw. De architect van het gebouw is J.M. van der Meij ook wel de grondlegger van de Amsterdamse School. Het gebouw is het eerste of een van de eerste gebouwen in deze stijl maar is relatief nog onbekend. Neem een kijkje binnen, lees de historie van het gebouw en vindt meer informatie over de directe omgeving.

Lees meer